Lägg till ny länk

Aktieguide

Inlagd i kategori den 25 september, 2018

Om du är intresserad av att börja investera i aktier eller har gjort så under en lång tid och vill ta nästa steg, då är aktieguide.se en hemsida för dig. Där finner du massor av aktietips för att jus du ska bli en vinnare. Det är inte alltid så lätt att veta vart man ska investera och det finns många olika strategier för att tjäna pengar. På aktieguide kan du läsa om flera av de stratiger som är vanligast för många av världens bästa investerare.

Investera i aktier med direktavkastning

En vanlig strategi är äga aktier som ger en garanterad avkastning. Denna avkastning är oftast per år och det är vanligt med mellan 2-6% avkastning. Denna utdelning sker i Sverige oftast under våren. Det finns också aktier som delar ut pengar varje kvartal eller varje månad. Framförallt i USA och Kanada finns det flera företag som specialisierar sig på att ge avkastning varje månad med en direktavkastning på totalt 6-9% per år. Med en sådan avkastning då dubblar du pengarna ganska snabbt om du hela tiden återinvesterar dina utdelningar.

Köpa aktier i småbolag

En annan vanligt strategi är att köpa aktier i småbolag. Här går det att göra riktiga fynd eftersom det är väldigt få analytiker som bevakar utvecklingen. Det tar därför oftast lite tid innan ett sådant bolag får rätt värdering efter att det börjat tjäna pengar. Stora fonder är också oftast begränsade av att endast få köpa aktier i bolag som är noterade på någora av de större aktielistorna. På aktieguide kan du hitta många analyser av både mindre och större bolag.

Hitta en nisch som kan

Det kanske bästa tipset är att hitta en nisch och marknad som du är expert i. Det är genom mer och bättre kunskap som du har möjlighet att ta beslut och göra investeringar som gemene man kanske inte riktigt har förstått sig på ännu. Du kan tex bli expert på aktier inom teknik, bank, spel, kläder, fordon och så vidare. Med globaliseringen så finns det inget som hindrar dig från att investera i vilket aktie som helst i hela världen. Det enda är att det är lite högre avgifter att köpa en aktie som inte är baserad på stockholmsbörsen. Även om aktier långsiktigt alltid har ökat i värde så behöver det inte alltid vara så. Kom ihåg att köpa aktier alltid innebär en risk. Det är alltid ditt eget ansvar och du kan alltid förlora pengar.

Mer information